Aktuális

« Vissza

Coyote

Coyote - polgári nevén Pörneczi Gábor - lemezlovas karrierje 18 éves korában kezdődött. Egy barátjával, Dandy-vel (aki napjainkban a magyar house-szcéna egyik legmeghatározóbb alakja), az alig ismert "BedRoom DJ" kategóriából való kitörés reményében, saját party-k szervezésébe kezdtek.

Rendezvényeik sikerességét és kettejük népszerűségét jelezte, hogy a néha különleges helyszíneken megtartott rendezvényeiken szép számú, 300-400 fős törzsközönségük gyűlt össze rendszeresen. E partyknak, valamint az internetről letölthető live és promo mixeinek köszönhetően vált Coyote neve annyira ismerté, hogy a party-szervezők folyamatosan hívták fellépni a legjobb nyugat-magyarországi klubokba.

2000 körül karrierjének újabb lökést a veszprémi Radio Jam elektronikus tánczenei műsora, a Fresh Jam adott. A műsornak is köszönhetően három évig rendszeres fellépője volt a Balaton északi partján akkoriban üzemelt legnagyobb klubnak, a balatonfüredi Átrium-nak.

Első budapesti fellépései is az ezredfordulóra tehetők. A legendás, leginkább egy több száz főre duzzadt házibulira hasonlító ZTM-ek keretében villantotta meg Coyote először a fővárosnak electro-s, minimal-os énjét. E fellépései során lopta be magát a hazai szakújságírók szívébe, s a szakma figyelme is egyre nagyobb mértékben irányult munkásságára.

2003-ban Dandy-vel karöltve újra saját party-sorozat megvalósításába fogott Sopronban, Late Night Series néven. Rendezvényeik sikerén felbuzdulva a rezidenciául szolgáló szórakozóhely tulajdonosa újra nyitotta Sopron legendás klubját, a Fless Club-ot. A házigazdák ők, valamint a Fless korábbi két residense Junkie és Hawky lettek. Ez a négyes másfél évig klubtörténelmet írt a városban. Vezényletükkel minden héten változatos, különleges hangulatú partikban lehetett része a nagyérdeműnek. A hazai dj társadalom színe-java megfordult náluk, fiatal tehetségeknek biztosítottak fellépési lehetőséget, külföldi lemezlovasokat hívtak meg vendégszerepelni.

A Fless rezidenciájával egyidejűleg, a 2003-as év második felében Coyote csatlakozott Magyarország legnagyobb rendezvényszervező csapatához, a Deadcode Production-höz. A mindenkori magyar techno-ban vezető, irányadó szerepet betöltő party sorozatot, a Hyperspace-t is magáénak tudható csapat tagjaként újabb kapuk nyíltak meg előtte. A szakma nemzetközi elitjével lép fel rendszeresen, zenei korlátok, megkötöttségek nélkül prezentálva az általa képviselt elektronikus tánczenei vonalat. 2008-ban elindította saját projektjét a LOGICAL-t, melyben hasonló zenei beállítottságú társaival próbálja megvalósítani az elektronikus zenéről alkotott képét.

Coyote nevét rendszeresen ott találhatjuk a legrangosabb fesztiválok, különleges rendezvénye és legjobb klubok fellépői között.

Szerteágazó zenei ízlésvilága, az ujdonságokat, a kisérleti stádiumban lévő hangzást folyamatosan kereső énje tükröződik dj szettjein is. Fellépései alkalmával friss, ropogós zenékkel operál. Visszafolytott energiákat meg-megrobbantó játékával bizsergeti a közönség szürke állományát, s készteti önálló életre a kevésbé táncos lábakat is.

Aki már hallotta játszani, az tudja róla, hogy egy igazi zenei "Freak". A szettjeiben techno, house, rock, electro, acid, minimal, pop zene, hip-hop, minden előfordul, amit mixelni lehet. Sokszínű, friss, modern hangzásvilágával, haladó szemléletmódjával Coyote lemezlovas karrierjének ívelése megállíthatatlan.

Ha teheted, gyere el Te is egy a nevével fémjelzett buliba, s megbizonyosodhatsz róla, hogy a fent említetteknek a fele sem tréfa!

www.myspace.com/coyotedj