Aktuális

« Vissza

Egyedb

Egyed Bálint (Egyedb), a "The Shadowhand Company" és a Voov alapítója / ügyvezető igazgatója / művészeti vezetője az ezredforduló hajnalán végzett alkalmazott grafikusként, majd a Nyugat Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetét már mint formatervező művész hagyta el 2006-ban.

Mint VJ először 2003-ban, a MINK formációban mutatkozik be, amely heti rendszerességgel szervez drum 'n bass és breakbeat klubesteket "Szerdance" néven a soproni Hangár Music Gardenben - ezen a sorozaton alakíja ki filmszerű stílusát, melyre az izgalommal és némi bugyutasággal fűszerezett, 'B-mozik', dokumentumfilmek és saját alkotások pontos ütemre szabdalása jellemző leginkább.

Dj Parkinson állandó társaként vetít, majd elkészíti Igor Do'urden "Not Straight" című videoklipjét is, amelyet a VIVA tv rendszeresen műsorára tűz.

A soproni Pub Fiction klub rezidens VJ-jeként minden hétvégén közönségszórakoztat, mondhatni hazatér, hiszen Papp Anitával és Szabó Hannával közösen alkották meg a szórakozóhely belső tereinek látványvilágát.

Megismerkedik Dj Mesterházyval, kooperációjuk eredménye rengeteg nagysikerű veszprémi és balatonalmádi buli.

A 2004-es Cinetrip VJ-Tornán hatalmas sikert arat, ahogy több plakátja is a győri Graphicum 3 kiállításon. Formabontó borcimkéit a budapesti Minidesign 2 kiállításon csodálhatja meg a nagyközönség, eközben beszélgetéseket, kiállításokat, előadásokat szervez a soproni Kortárs Mozgástér csoporttal.

2005-től folyamatosan dolgozik a Deadcode Productionnek rendezvényeik kampányanyagain és a Deadcode internetes megjelenésein (csak a nagyok: Viva és MTV Szilveszterek 2005-2007, Hyperspace 2008), valamint lemezborítót tervez a "Hyperspace 08" és "Hyperspace 2008" albumokhoz.

Dj Parkinsonnal készített, "Ödenburger Rewind" című élő mixét Diedl Helga kíséri szaxofonon.

Bár Budapesten is rengeteg buliban áll a laptop mögött (Kultiplex, Gödör Klub, Trafó), de Veszprém mellett Pécsett, Szombathelyen és Székesfehérváron, illetve az ausztriai Neusiedlben, valamint a Volt Fesztiválon is vetít.

A Kortárs Mozgástér tagjaként veszi ki a részét a 2005-ös, soproni Mediawave rendezésében, majd Dj Coyote mellett lép fel.

Dj Coyote-nak készült emblémáját másik 2 munkájával együtt állítják ki az EMBLÉMA feketén-fehéren kiállításon Budapesten, majd több munkája is megjelenik a Graphicum - Mai magyar tervezőgrafika könyvben, logói pedig a nemzetközileg ismert és elismert Logo Lounge 5 könyvben.

Egyedb - a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságának tagja - 2009-ben csatlakozik a Logical csapathoz VJ-ként.

www.voov.hu | www.shadowhand.hu | http://www.myspace.com/egyedb | www.flickr.com/photos/egyedb